sobota 29. října 2011

Karlštejn I

Uličkou jsme pokračovali dál a za chvilku už jsme viděli i hrad.




 

 



 
  



Studniční věž, ve které se nachází studna hluboká 80 metrů... Bylo vidět až dolů...brrr. Kromě toho je ve věži krámek s keramickými suvenýry.


Nad hrníčky, konvičkami a vázičkami jsem se rozplývala tak dlouho, až jsem jeden hrníček dostala :o)


A ještě razítko do sbírky :-)



Zatím budu ještě chvilku pokračovat tady, ta vyskakovací reklama na blogu.cz mě odrazuje...:-(

23 komentářů:

  1. Zbieraš tie razítka ? Ja som ich zbierala v Južných Čechách, ale prestalo ma to po čase baviť, lebo ich skoro nikde nemali a stále som na to zabúdala . :)

    Tie keramické hrnčeky mám rada . Brat zbiera slimákov, tak vždy keď nejaký hrnček so slimákov vidím, neodolám . A potom mi nadáva, že už ďalšie nechce . :D

    Aký krásny deň ste mali na výlete . :) Dnes žiadna tvoja fotka ? Tss... som sklamaná . :D

    OdpovědětVymazat
  2. Sbírám, ale taky na ně zapomínám. Hlavně je většinou nemám kam obtisknout.

    Ještě jsem neslyšela o nikom, kdo sbírá věci se slimáky. Znám lidi ujetý na medvídky, slony apod., ale vlastně i slimáci jsou roztomilí :)

    Bylo krásně, to jo, na další výlet se dostanu nejdřív až na jaře :/ Občas mám pocit, že mě je všude dost..takže dávat sem ještě nějakou moji fotku by už mohlo všechny odradit :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jsi dostala hrníček? On se tam nekupuje, ale dostává? - :) Sakra, já když jsem tam byla asi před sedmi lety s AP, žádný jsem nedostala -:(
    Zato jsme si dali takové to sladké zatočené těsto - nemůžu si vzpomenout jak se to jmenuje - určitě víš, tenkrát to začínalo a byla to novinka...sypané skořicí...no vidíš a letos po tolika letech jsem se s tímto sladkým cvibochem setkala v Babiččině údolí...-:) Svět je malej!

    OdpovědětVymazat
  4. Ivet, dostala jsem ho dodatečně k narozeninám, od prodavačky ne :) Stál 250 Kč, ale když jsem koukala na DPH, tak samotnému výrobci moc z těch peněz nezbylo.. hlína i glazura jsou navíc drahé.. To jsem si teprv uvědomila, že platit jednu pětinu z ceny zboží jen na daň je strašně moc :-O
    Tím těstem myslíš trdelník? Ještě jsem ho neměla, ale vím, že na dálku hezky voní, příště si ho někde taky dám, prodávali ho i u vánočních stánků, tak snad tam bude i letos.:)

    OdpovědětVymazat
  5. Jo - trdelník - to je ONO!
    Mě tedy dvakrát nenadchl, byl sice teplý, ale dost sladký. Oni u těch hradů nabízejí různé laskominky. U Včelího hradu o kterém jsem psala nabízeli voňavý bramboráček, zdráhala jsem se, že nechci, protože tohle vzhledem k mé postavě nejím, a pan prodejce ukrojil takový proužíček a říkal, mladá paní (potřeboval zřejmě brýle,nebo to byl dobrý obchodník), tak ochutnejte jenom jedno sousto - no a já ochutnala, co ti mám povídat, celou prohlídku hradu se mi sbíhaly sliny....-:)))

    OdpovědětVymazat
  6. Takovíhle obchodníci bývají nejlepší, někdy i předčí zážitky z celého výletu :) Když jsem se jednou jela podívat do jednoho města, byl tam u stánku taky jeden moc sympatický prodavač..Jeho milé chování (dal nám zdarma dřevěný obal na CD) se mi vybavuje lépe než co jsem během výletu viděla jiného :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Hrníček se mi taky líbí, DPH - obludnost! Připomněl jsem si tady známé scenerie a že zvelebování je nekonečná činnost (opěrná zeď, hradby..). Snímky z cesty, zobrazující, jak se dělá "byznis"(business) s turistama by nějaké navíc nebyly? :-)

    OdpovědětVymazat
  8. okolí karlštejna je nádherné, jedno z mých oblíbených míst... hrad sám tolik neznám. ale působí velmi impozantně.
    pěkné fotky, děkuju :)

    OdpovědětVymazat
  9. Karlštejn a jeho okolí je nezapomenutelný zážitek. Sice je to nějaký ten pátek, co jsem si jej byla s rodinkou prohlédnout, ale pokaždé, když vytáhnu fotografie, vybaví se mi ten den hned. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Karlštejn je krásný.
    Ale bohužel už úplně zkomercionalizovaný!

    OdpovědětVymazat
  11. JO KARLŠTEJN JE NÁDHERNÝ,TAM JSEM NÁHODOU BYLA.
    MÁM Z NĚHO TAKY SPOUSTU FOTEK.
    MÁŠ TO MOC KRÁSNĚ NAFOCENÉ.

    OdpovědětVymazat
  12. Na Karlštejně bylo krásně a ta věž s obchůdkem, by mě taky nadchla. Keramika je moc krásná, ale ty ceny! Na jednom hrnečku, je vidět 20,-, což ovšem nebude celá cena, čuju ještě jednu dvojku na začátku. Kdybych si měla vybrat, nevěděla bych, který je nejhezčí. Vidím i hrneček s rybičkou, nebo s ježkem a jablíčky a teď jsem si všimla i kořenek. Nádhera.

    OdpovědětVymazat
  13. Moc hezké fotky. Trdelník mám moc ráda. Moje babička ho dělá doma.

    OdpovědětVymazat
  14. Nádhera, ty fotky jsou fakt skvělé! Také jsem byla párkrát už na Karlštejně, ale klidně bych se tam podívala znovu. Hrníček drahý, ale krásný a trdelník? Neznám, možná bohužel.

    OdpovědětVymazat
  15. - Břéťo, pokusím se ji dát příště :-) Ještě nějaké fotky z Karlštejna mi zbývají.

    - Phoenix: Berounsko je úžasné. Původně jsme plánovali jít z Karlštejna do Srbska, jenže jsme zapomněli, jestli je před nebo až za Svatým Jánem. Radši jsme to neriskli, ale myslím, že by i takhle prodloužený výlet byl fajn.

    OdpovědětVymazat
  16. Ježurko, babička má na trdelník speciální konstrukci, já ne, tak ho dělám na plech..vypadá jinak, ale chutná dobře. http://happylandfoto.blog.cz/0911/trdelnik-na-plech
    Stačí dát do googlu "trdelník na plech".

    OdpovědětVymazat
  17. TlusŤjoch: Asi nejzvláštnější tam byla atrakce něco jako "podrž si výra velikého a zaplať (teď nevím kolik, ale levné to nebylo), nejspíš jen pro cizince.
    Ale jinak ..na Karlově mostu to je pořád horší :D, i když.. tam jsou vlastně skuteční umělci, tak je to o něčem jiném.

    SISI: fotek bývá z takových výletů vždycky habaděj, horší je to třídit :D

    OdpovědětVymazat
  18. Jarko, hrneček za 220 nebo 250 Kč není tolik drahý, pokud je myšlen jako dárek.. o to je pak cennější. :) U mě vedou kytičky a sluníčka a tenhle hrneček má obojí :-) Přijde mi takový roztomilý :)

    OdpovědětVymazat
  19. Amélko, koukám, že jste s babičkou šikovné kuchařky :)

    Ježurko, děkuju! ;)

    OdpovědětVymazat
  20. Mám takový dojem, že jsem k tomuto článku už komentář psala, ale nejspíš se mi to jen zdá!
    Na Karlštejně jsme byli před několika roky, je tam sice krásně, ale ... jak píše TlusŤjoch...
    Ovšem tvoje fotky se mi líbí moc, Šárko!

    OdpovědětVymazat
  21. Hani, :-( snad se ten komentář zase někde neztratil?! :(( Nikde ve spamu ho nemám.

    OdpovědětVymazat
  22. Krásné fotečky, některé dokonce vypadají spíš jako z jara, než s podzimku....Jen místo té evropské vlajky by se tam hodil český bílý královský lev na rudém podkladu, jako na Křivoklátě...jinak teď o svátku mi dávali mou oblíbenou jedničku v hudebních filmech, Noc na Karlštejně...a co se týče trdelníku, z každé výstavy jich vezu domu skorem deset....ten jeden si vždycky sním hned :-).A doma si je pak k čaji ohřejem v mikrovlnce...miluju tu chuť..

    OdpovědětVymazat
  23. Vendy, no toto... Já si ho právě ještě nikdy nedala, protože ho jednou měla ségra a říkala, že jí vůbec nechutnal... Ale teď si uvědomuju, že nemám stejné chutě jako ona, mám radost z jiných věcí než ona... tak proč jsem si ho taky nedala? :-( Příště si koupím rovnou aspoň dva :D !

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)