čtvrtek 6. října 2011

Ke konkurenci??

Včera mě na mém původním blogu vyděsila reklama skoro přes celý monitor. Byla i na dalším blogu, pak zmizela. Zkoušela jsem vymazat internetovou historii, abych zjistila, jestli ji vidí i návštěvníci z vyhledavačů - skutečně se tam objevila znovu. Každý nový člověk tedy musel nejdřív tuto reklamu vypnout, aby si vůbec mohl nějaký článek přečíst. Pro koho ale bloguju? Fotky si můžu prohlížet i u mě doma na počítači. Jsem ráda, když se někdo inspiruje k výletu na základě nějakého mého článku. Tihle čtenáři ale zdrhnou hned, jak tu reklamu uvidí.

Že bych se tedy cítila svobodněji zde? Budu sem muset zkopírovat všechny staré články, abych se nemusela stydět za reklamy na mém původním blogu??

- Jsem vážně jediná, které se to nelíbí? Co se s tím dá dělat? Psala jsem jim už před měsícem e-mail, ale prý s tím nic neudělají. (akt. - ne aby zrušili reklamy. Chápu, že nějak náklady uhradit musí a pod články mi nevadí. Tohle se týkalo konkrétních dvou reklam ohledně erekce a problémů s velikostí - na to, že tam blogují většinou děti, mi to přišlo na hlavu. To jsem byla fakt jediná? Nejsem puritánka, ale jestli ta reklama cílila na čtenáře těchto převážně dívčích blogů..., tak tedy potěš....).

Nechtěla jsem přecházet hlavně kvůli designu, ale zjišťuju, že i tady je to taky celkem fajn. Fotky se sem navíc dávají mnohem lépe - můžu jich vložit hromadu najednou a jdou k nim jedním klikem i rámečky! :-)

Tenhle obrázek jsem kreslila během úterního a středečního školení. Po dlouhé době jsem opět seděla v lavici, úplně vzadu, a kupodivu jsem to byla mezi všemi ostatními já, kdo nedával pozor.
Je to bez předlohy, podle fantazie. Našišato kvůli tomu, že papír je všelijak zvlněný. Nejspíš ještě upravím ten kopec.


38 komentářů:

  1. Jediný, co mi trochu vadí, je ta lišta nahoře. Ale to je zatím asi tak všechno...

    OdpovědětVymazat
  2. Až na tú lištu to vyzerá skoro rovnako... nevedela som, že sa to dá takto upraviť aj tu . Napíšem ti svoj názor na mail hneď ako brat zaspí . :)

    OdpovědětVymazat
  3. Šárko, vypadá to dobře, ale já mám na blogspotu problém s odesláním komentářů přes Explorer. Musím vždycky přejít na Mozillu, aby se mi podařilo komentář odeslat. Tohle se mi stalo už několikrát i jinde.
    Obrázek je nádherný, čas na školení jsi využila skvěle! ;-)
    Měj se fajn, ať se ti zde daří! :-) Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Ajaj.. Já používám jen Mozillu, takže mi to tu všechno funguje.. Tak nevím, blog mohl být skvělý, ale dost věcí se mi na něm nelíbí.. :(

    OdpovědětVymazat
  5. Ahá, já nejsem na blogu.cz! Vůbec jsem si toho nevšimla. Jediná nevýhoda pro mě je, že jsem na tom stejně jako Hanka, komentář na blogspot, vložím jen přes Mozillu. Ale nevadí, byla by jsi čtvrtá, ke které musím takto chodit. ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Jarko, to mě s tou Mozillou moc mrzí.. :-( Nerada bych, aby kvůli mně někdo měl práci navíc.
    Já jsem tam prakticky byla hlavně kvůli tomu, že tam mám uloženy všechny články, nechtěla bych je znovu překopírovávat, navíc jsem v tom klubu, už jsem tam i zvyklá.. Ale s tou reklamou mi to už přišlo fakt moc.. Tak nevím.

    OdpovědětVymazat
  7. A jaktože se tu nezobrazují vaše profilové obrázky? Ještě to tu časem budu muset prozkoumat.

    OdpovědětVymazat
  8. No to jsem umělec, podařilo se mi odeslat předcházející komentář 2x. Snad abys ho Šárko smazala, jestli to jde stejně jako na blogu.
    V předcházejícím komentáři, jsem nabyla přihlášená na blogu, tak teď uvidíme, jestli se mi zobrazí avatárek.

    OdpovědětVymazat
  9. Jarko, vymazat to jde, ale nedovolila jsem si něco takového :D Lepší 2x než vůbec :D
    Možná se mi to podaří ještě vykoumat, ale nevím, kdyžtak si pak odstraním avatárek i já, ať je to spravedlivé ;)
    A ještě mi tu dost chybí obrázkoví smajlíci, ty mám moc ráda.
    Ale i s těmi obrázky to tu je fakt jednodušší, myslím že pro fotoblogy obecně - nahrajou se třeba z celé složky najednou a najednou se také vloží všechno, co chceš do článku. Tím se ušetří hrozně moc času. A mně pak i vytvářením rámečků, ty tu jdou taky jednotně, takže se mi tu zatím docela fakt líbí :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Neopravuj kopec - ten obrázek je moc pěkný a je hezčí tak, jak jsi ho namalovala prvně - opravený už takový nebude.-:) Jsi nesmírně šikovná, hezky píšeš, vybíráš moc pěkné písničky a krásně kreslíš.-:)) Máš ode mne velikááánskou jedničku!

    OdpovědětVymazat
  11. Ivet, děkuju, děkuju moc! Takový krásný komentář si nezasloužím.

    Připadám si kvůli těm reklamám, že jsem fakt divná.

    OdpovědětVymazat
  12. Ale tady na reklamách dokonce prý můžu sama vydělávat :-) :-P

    OdpovědětVymazat
  13. Takže u konkurence kvůli reklamám. ::D Vidím, že zase maluješ, pamatuji se ještě na obrázky z tvého prvního blogu, nebo už jich máš za sebou ještě víc? Ráda se stěhuješ. Mne to poslední, skutečné, poničilo páteř, ale tobě to nehrozí. :D Nečetl jsem už u tebe jindy že nejsi puritánka? :D
    Mně vlastně reklamy nevadí, já je prostě "nevidím".

    OdpovědětVymazat
  14. Nevím, co všechno jsi viděl, klidně se tam ještě podívej do rubriky.. Budu ráda za tvůj odborný názor, přeci jen jsi taky maloval a já jsem amatér nejamatérovatější.
    Stěhuju, no... spíš utíkám... Teď bych konkrétně potřebovala utéct úplně jinam a netýká se to blogu.
    Ale však já nejsem! Teda myslím, že fakt nejsem. No nechtěla bych být. Ale mám prostě nějaké zásady... připadám si někdy, jako kdybych byla původně z jiné planety, kde bylo všechno jinak..

    OdpovědětVymazat
  15. Vtipný ale je, jak mi někteří psali, že sejít se s někým přes internet by bylo pod jejich úroveň. Nebo žádat správce, aby je dal zpět do autorského klubu. (přimluvila jsem se za jednu blogerku - nic na tom nevidím).
    Tak pod mojí úroveň je zase to, aby mi pod články o Krkonoších blikaly reklamy na erekci nebo aby na mně někdo přivydělával vyskakovací reklamou přes půlku obrazovky. Takhle se nechci nechat zneužívat. Přála jsem si mít jeden jediný, kompletní blog. A i když mi sem nikdo nebude chodit, nebo bude těch lidí mnohem míň, bude to pro mě lepší.

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj Šári, to jsem ráda, že jsi mne také pozvala, pak prý tu nikdo nebude a komentářů víc jak "u nás". Musím si změnit tvoji adresu blogu, takhle jsem se denně chodila koukat, kdyby tam bylo něco nového, ale krom toho čtyřlístku nic. Jo, musím přiznat, že krásně maluješ! Opravdu, nádherný obrázek, nic s ním už nedělej. Taky by sis tím mohla přivydělat. Tak ještě chválím výlet. V Mělníce jsem byla, ráda jsem se tam zase znovu prošla. Krásný večer! Já zase přijdu!

    OdpovědětVymazat
  17. Ježurko, děkuju moc! To mám po dědovi a taťkovi, ale bohužel jsem na malování nikam nechodila, tak v tom moc dobrá nejsem. Vedu si tady občas monolog a vůbec, víc než polovina komentářů je ode mě, jinak je tu pusto prázdno, alespoň ve srovnání s tím, jaké to bylo s autorským klubem.

    OdpovědětVymazat
  18. ja som sa tej reklami prvy krat zlakla a potom to vo mne vyvolalo nechut.. keby aspon nejaka slusna, obtazuje to, teda mna osobne ano.. :-/

    OdpovědětVymazat
  19. Lucerničko, děkuju moc za komentář!
    Jsem ráda, že v tom nejsem sama, co se té nechuti týká.

    OdpovědětVymazat
  20. Hned ze startu ti prostě musím pochválit tu kresbu. Úchvatná práce!

    Ano, máš pravdu. Obzvlášť ta vyskakující reklama: "Užij si svůj první bankovní styk" je nechutná a vlezlá už jen tím, že několikrát vyskočí na obrazovku i po opakovaném zavírání. Reklamy v pozadí se člověk naučil přehlížet, ale tohle vtírání mě na blogu.cz mrzí. Nicméně nemám dost odvahy, jako ty, abych svůj blog přesunula jinam.

    Přeji Ti hodně štěstí a plno stálých návštěvníků. Já mezi ně budu rozhodně patřit dál. Mám tvé články moc ráda a těší mě, že jsi s blogováním nesekla úplně. :)

    OdpovědětVymazat
  21. Děkujůůů :-) Abych řekla pravdu, není to moc dobře vyfocené. Ve skutečnosti se mi to zdá trošku lepší, ale to bude asi tím, jak je to tady šišaté.
    Děkuju moc za komentář. Je pro mě důležité vědět, že zas až tak divná nejsem, že mi to vadí. Reklamu pod články jsem skutečně už nevnímala, ale tohle.. Byla jsem na blogu.cz přes tři roky, blog jako takový jsem měnit nechtěla. Ještě v úterý jsem netušila, co udělám. Ale jinak to nešlo..

    OdpovědětVymazat
  22. Ta reklama je vážně chutná. Dětičky z ní musí slintat a chtěla bych vidět toho kreténa, který ji vymyslel. Asi nějaký nadrženec.
    Ale po pravdě mě nenapadlo kvůli tomu z blogu utíkat... reklama je, a zase zmizí. Doufám, že tímto stylem to nepojede pořád. A jestli ano, tak se naučím ji odklikávat křížkem, je to sice otravné, ale jsou horší věci na světě, třeba Kalousek.
    Takže - vítej na novém blogu! Snad se ti tu bude líbit, zřejmě to má své výhody. Změna je život a život je změna... a vkládání komentářů mi nedělá problém, protože mám Mozillu, ale docela otravné je opětovný proces s vybíráním profilu, rozklikáváním tabulky, a opětovným vypisováním jména a adresy.
    Ale že jsi to ty, tak to podstoupím!
    :-)
    Jsem ráda, že jsi se rozkreslila, obrázek se mi moc líbí a nic na něm neměň! Kdybych uměla tak pěkně malovat jak ty, tak mi nestačí tužky, pastelky, ani tempery...

    OdpovědětVymazat
  23. To mi vlastně taky vadilo, vkládat znovu profil.. Doufám, že to moc lidí neodradí. Ale aspoň třeba zjistím, s kým jsem se "kamarádila" zbytečně. Tohle vlastně bolí ze všeho nejvíc. Když jsem si s někým psala přes rok komentáře, pak napíšu, že přejdu a tomu člověku to je najednou úplně jedno. Tohle mě moc mrzí. Ale asi je dobré to zjistit.
    Já si právě myslím, že když to takhle udělali jednou, můžou to udělat příště znovu. Chtěla jsem mít trochu solidní stránky. Takhle jsem pro blog.cz byla pouhým "produktem".
    Ale pro vkládání fotek je to tu mnohem lepší, takže nemyslím, že bych o něco přišla. Jen o tu titulku, protože jsem byla v autorském klubu. Ale zas - stejně tam psaly většinou děti.. tak co..

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj, Šári. Reklamy přes obrazovku se mi zobrazovaly jen jeden den, teď už je to v pohodě. Ale prý na blogu poslední dobou nic moc nefunguje a tak nejsi jediný bloger z blog.cz, co přesídlil na blogspot. Přiznávám, že i já jsem tady zaregistrovaná, ale jsem moc líná tady začít znova. Vždyť ani na blogu nějak často nebývám. Samozřejmě přidám odkaz do oblíbených a budu mrkat sem... P.S. jak se Ti povedlo udělat stejný vzhled? Vyznáš se v kódech?

    OdpovědětVymazat
  25. Šári, jsem moc ráda, že jsi se sem přišla podívat :-)
    Ony se zobrazují stále, jen méně často, třeba v poměru 1/15 rozkliknutí, pamatuje si to možná podle internetové historie. Takže - podle mě - noví návštěvníci z vyhledavačů to vidí hned, tedy poprvé. A už mě to dožralo. Taky se mi nechce stěhovat. Vážně ne. Už jenom když si představím, kolik tam mám článků. Jsem i mezi cestovatelskými blogy, ale právě o to víc mi ta reklama vadí.
    Vzhled jsem měla tak za půl hodiny, je to tu hrozně jednoduché. A to se v kódech se vůbec nevyznám. Vlastně je to asi i mým jednoduchým designem. Vložila jsem záhlaví a pak jsem už jen upravovala barvy písma, stránky a pozadí.
    Možná udělám článek o rozdílech mezi blogspotem a blogem.cz. Tady to je skvělé pro fotoblogy, protože se může vložit najednou třeba 20 fotek přímo do článku, na blogu.cz to hrozně zdržuje. Jen komentáře z exploreru tu nejdou, to je asi největší mínus..

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj Šárko, taky jsem už docela uvažovala o tom přesunout se jinam, ta reklama je fakt děsná...Co se týče komentářuů, tak přes Explorer mi nejdou nikam dávat, ani odpovídat u mě, ale jak jedu přes Mozillu, tak je po problému. Uvidím jak dlouho mě to bude bavit, ptala jsem se i kámoša jak to udělat, ale zatím uvidím. Nechce se mi opouštět tu zavedenou klientelu. Je to jak říkáš,ach,ach,ach. :-)

    OdpovědětVymazat
  27. Mně hlavně přijde, že už nás využívají. Snažím se tam vybírat hezké fotky, dávat k nim popisy, aby to ostatní zaujalo. A oni na to prsknou takovouhle hrůzu. Vadily mi některé nevkusné reklamy už pod články, ale říkala jsem si, že to vydržím. Spravuje to totiž všechno Nova a těm jde asi skutečně jenom o peníze. Podle mě by někde být hranice měla. Pamatuju, že když si kdysi někdo na reklamy na blogu stěžoval, tak mu bylo sděleno, ať odejde ke konkurenci, že jim je to jedno. Jenže, víš co si říkám, že tímhle směrem to může pokračovat. Každý další článek, který napíšu tam, mi pak dá větší práci zkopírovat jinam. Myslím, že je velká pravděpodobnost, že bych totiž dřív nebo později přešla, tak proč to neuděla teď. Ale je mi to dost líto. Hlavně kvůli té vybudované klientele. Jsem i v autorském klubu, zobrazovala jsem se na titulce, chodilo mi tam dost lidí z vyhledávačů... Teď to bude nějakou dobu trvat, než se to usadí.
    Nejvíc mě mrzí, když kvůli tomuhle přesunu přijdu o některé lidi. Ale zase - lepší dřív než později. Mě navštěvovat lidi na blogspotu dřív nevadilo, tak těm, kteří ke mně přestanou chodit, můžu zamávat.
    Kromě problémů s Explorerovými komentáři tu je ale jinak spousta výhod. Skutečně - vkládání fotek je úplná pohádka, o které se mi na blogu nesnilo.Funguje to a hned napoprvé, navíc najednou.. :-) A taky mi přijde, že tu jsou normálnější lidi, spousta dospělých, žádná úzká dětská komunita, jak mi přišlo na blogu původním :-) Rozhlédla jsem se i po zahraničních stránkách a je to fajn :)

    OdpovědětVymazat
  28. ÁÁÁ, ten komentář by vydal za samotný článek!! :D

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj Šárko,
    moc děkuji za to krásné přivítání :o) Jsme teď na tom vlastně malinko podobně, oba začínáme jakoby znovu. Možná jsem to taky mohl zkusit rovnou tady, ale teď už s tím nic nenadělám.
    Ten obrázek se mi moc líbí, opravdu, nepřeháním. Vážně krásný. :-)

    OdpovědětVymazat
  30. Šárko, ráda k tobě budu chodit i na tyhle nové stránky, jenže mám problém s odesláním komentáře.

    OdpovědětVymazat
  31. ViKu, kdybys chtěl, tak přejít můžeš, design se tu nastavuje hrozně jednoduše, jako na blogu.cz, možná ještě snadněji :-) A je to tu fakt o vyšší úrovni, ale to tě přesvědčuju, protože mi tu je trochu smutno. Přeci jen jsem byla v tom pitomém autorském klubu - hah, ještě tam jsem, dokud tam nenapíšu, že přecházím. Takže mě to trochu stahuje zpět..
    Obrázek ve skutečnosti je podle mě trochu lepší, tady je našišato, už jsem si ho nalepila v práci na stěnu, tak je rovný.

    OdpovědětVymazat
  32. Ivo, s těmi komentáři mě to hrozně moc mrzí. Proč to tu z Exploreru nejde.. nechápu. Z Firefoxu to jde normálně.. Ale copak mám psát články na stránkách, kde jim jde hlavně o peníze z reklamy? Vím, že nechci a zároveň vím, že nechci opouštět starý blog... Mám to těžký.

    OdpovědětVymazat
  33. Ta reklama mě tam taky šokovala. na druhou stranu změnit blog nemám náladu... Zatím u mě vyhrávají pozitiva nad negativi. Ať se ti na nové adrese dobře bloguje. Budu sem chodit dál :)

    OdpovědětVymazat
  34. Děkuju moc, ráda tě tu uvidím :-)

    OdpovědětVymazat
  35. Zdravím, tak já to zkusím, jak ten komentář sem dostanu. Nejste tady sama, znám i jiné blogery na blogspotu a myslím, že není tak hrozné přecházet. Jsem ale dost konzervativní a třeba na blog.cz mám hodně čtenářů a hlavně článků dokonce převedených z blogu novinek. Kdyby to tam neskončilo, asi bych byla ještě tam. Na blog.cz mi spíš vadí to nepřehledné množství blogerů různých kvalit, ale i děti si musí ,,hrát". Máte krásné obrázky a jak pozoruji své čtenáře, kteří si vás rádi najdou.

    OdpovědětVymazat
  36. Děkuji moc za komentář. Na blogu.cz jsem byla hodně dlouho, takže to pro mě není úplně lehké. Navíc by podle komentářů hodně čtenářů bylo radši, kdybych přešla zpátky.. Ale občas mi to tam přijde "přitažené za vlasy", se zaměřením na blogy náctiletých i s některými reklamami. Škoda, že blog na novinkách zrušili. Moc lidí potom na blog.cz už nešlo,což je škoda, protože jsem doufala, že se to tam tím přesunem trochu změní...
    Můžete mi tykat :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)